2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 04 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 05 – ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ 06 ΜΑΙΟΥ 2024 / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Κορίνθου για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας διασχίζοντας την περίφημη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και λίγο μετά το Μεσολόγγι θα κινηθούμε δυτικά για να φτάσουμε σε έναν ήσυχο και παραθαλάσσιο οικισμό τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ανέγγιχτος σχεδόν από την τουριστική υπερανάπτυξη προσφέρεται για ήσυχες στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Συνεχίζουμε μέσω μιας πανέμορφης παραλιακής διαδρομής, προσπερνώντας τον Μύτικα και την Πάλαιρο θα φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό την Λευκάδα, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου, με μοναδική φυσική ομορφιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μα, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ θα μεταβούμε στην εκκλησία για την Αναστάσιμη Ακολουθία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Παραδοσιακό Αναστάσιμο Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να χαλαρώσουμε. Εν συνεχεία αναχώρηση για μια βόλτα για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Εν συνεχεία για τον Σύβρο, το χωριό των νερών και της φιλοξενίας, που διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα. Άφιξη στην κεντρική πλατεία στο εστιατόριο VERANI σε έναν καταπράσινο χώρο με πλατάνια για να απολαύσουμε το Παραδοσιακό Πασχαλινό μας γεύμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ιερά Μονή Φανερωμένης, σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκάδιων. Σύμφωνα με την παράδοση στο μέρος αυτό παλαιότερα ήταν χτισμένος ο ναός της θεάς Αρτέμιδας. Το 63 μ.Χ. έστειλε στο νησί ο Απόστολος Παύλος τρεις μαθητές του, ένας από αυτούς προσευχήθηκε γονατιστός με πίστη στο Θεό και το είδωλο της Αρτέμιδος, έπεσε κάτω και έγινε θρύψαλα. Στη θέση αυτή οι Χριστιανοί θα χτίσουν ένα μικρό ναό αφιερωμένο στην Παναγία. Σχετική παραμονή για να προσκυνήσουμε και να επισκεφθούμε την Μονή. Εν συνεχεία αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο και το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδος το Νυδρί. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και προαιρετική κρουαζιέρα για να δούμε από κοντά το νησάκι Μαδουρή με το αρχοντικό του ποιητή Βαλαωρίτη, θα συναντήσουμε το διάσημο νησί του Ιονίου τον Σκορπιό και τη νησίδα Σκορπίδι. Ο Σκορπιός πήρε το όνομα του από τον γιο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρο, καθώς ο τελευταίος επιθυμούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας έναν σκορπιό για κατοικίδιο. Κατόπιν του θανάτου του Αριστοτέλη Ωνάση, κάτοικοι των περίχωρων νησίδων απελευθέρωσαν διάφορα είδη σκορπιών για την δημιουργία φήμης στο νησί, προς τιμήν του μεγάλου επιχειρηματία. Θα δούμε επίσης το Μεγανήσι το οποίο  είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων της Λευκάδος, για αυτό και το όνομα του, καθώς και τη σπηλιά του Παπανικολή, η οποία πήρε το όνομα της από το ομώνυμο υποβρύχιο, που χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο του κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Γεύμα (προαιρετικά) και στην συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.


Τιμή Συμμετοχής: 220 €
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 90 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
- 2 πρωινά
- - Παραδοσιακό Αναστάσιμο Δείπνο
Παραδοσιακό Πασχαλινό Γεύμα
- Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
- Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
- Ο νέος φόρος διαμονής του Νόμου 4389/2016
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης διοργανωτή
- ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
- Ποτά – αναψυκτικά

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για τη καλύτερη διεξαγωγή του χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

 

Ενδιαφέρομαι

Πίσω