2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

Διήμερη Εκδρομή
 

 

Ι. Μ. Αγάθωνος - Κεφαλόβρυσο - Καρπενήσι - Μονή Προύσου - Μεγάλο Χωριό
Σάββατο 07 - Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2020

 

1η Ημέρα:

Αναχώρηση στις 07:30 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγάθωνος, μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, κτισμένη τον 14ο – 15ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Η προφορική παράδοση αναφέρει πως το παλιό Μοναστήρι, που ασκήτευε ο Όσιος Αγάθωνας και βρισκόταν στα ορια των γειτονικών χωριών Λύχνου και Καστανιάς, έπαθε καθίζηση και η εικόνα της Παναγίας αξαφανίστηκε, για να βρεθεί σε φωτόλουστη σπηλιά και εκεί, κοντά στη σημερινή του θέση, να κτίσει ο Όσιος το μοναστήρι.

Σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή και να προσκυνήσουμε. Εν συνεχεία γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά), και συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Σπερχειάδας, Μακρακώμης, για το Κεφαλόβρυσο όπου βρίσκεται το Μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη του 1823, «τον επίγειο παράδεισο» πνιγμένο στο πράσινο, σχετική παραμονή.

Εν συνεχεία για το Καρπενήσι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Μονή Προυσού, ένα από τα πιο γνωστά Μοναστήρια της Ελλάδας, κατά την διαδρομή μας θα δούμε τους Ψαράδες όπου βρίσκεται το κρυφό σχολειό. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας, να σημειώσουμε ότι μπορείτε να επισκεφθείτε και το μουσείο της μονής όπου φυλάσσοντια τα αστέρια και τα όπλα του Γεωργίου Καραισκάκη τα οποία δώρισε μετά την φιλοξενία του για την ανάρρωση του από την θέρμη.

Εν συνεχεία αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό το οποίο αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της τουριστικής ανάπτυξης, πλακόστρωτα δρομάκια, παλιά αρχοντικά με ανθισμένες αυλές, πετρόχτιστες βρύσες, τρεχούμενα νερά, τα οποία συνθέτουν μια εικόνα που παραπέμπτει σε σκηνικό ελληνικής ταινίας.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην διαστάυρωση του Μικρού με του Μεγάλου Χωριό όπου βρίσκεται το εστιατόριο Πανόραμα για γεύμα (προαιρετικά).

Μετά το γεύμα μας αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

  

 

 


Τιμή Συμμετοχής:
75 € (κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 15 €

 

Περιλαμβανονται:
•    Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στο κέντρο του Καρπενησίου
•    Πρωινό
•    Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
•    Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
•    ΦΠΑ
•    Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή

Δεν Περιλαμβάνονται:
•    Εισόδοι σε αρχαιολογικούε χώρους , μουσεία
•    Φόρος διαμονής (1.50 € ανά δωμάτιο)
•    Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Ενδιαφέρομαι


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς