2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 
Κυριακή 30 - Δευτέρα 31 Δεκεμρίου - Τρίτη 01 Ιανουαρίου
Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου - Λιτόχωρο - Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ) - Έδεσσα - Τρίκαλα

«Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ) ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

1η Ημέρα:
Αναχώρηση στις 07:00 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προσπερνώντας την Λάρισα και διασχίζοντας τα καινούρια τούνελ των Τεμπών φτάνουμε στους πρόποδες του Ολύμπου όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1542 από τον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω, ο οποίος φρόντισε για τον εμπλουτισμό του με κειμήλια, λείψανα Αγίων, εικόνες και άλλα. Η Μονή έχει μεγάλη ιστορία καθώς αποτελούσε κέντρο όλων των κλεφτών και αρματολών του Ολύμπου κατά το 1821.

Επίσης μεγάλη ήταν η βοήθεια της στον αγώνα για την Απελευθέρωση στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο και κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Στα χρόνια της Ναζιστικής κατοχής το μοναστήρι δέχθηκε το τελεύταίο πλήγμα με το βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς και την ανατίναξη των κτηρίων του, επειδή σε αυτά είχαν καταφύγει αντάρτες.

Εμείς θα επισκεφθούμε την Νέα Μονή όπου λειτουργεί ως ανδρώα κοινοβιακή Μονή με 24 μοναχούς, ελεύθερος χρόνος. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στο Λιτόχωρο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσουμε (προαιρετικά).

Στη συνέχεια αναχώρηση για την Χαλκηδόνα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για τα Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ) με τις Ιαματικές πηγές να αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 – 390 μέτρων, εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό με σταθερή θερμοκρασία  37ο C, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους, ελεύθερος χρόνος.

Στη συνέχεια γεύμα (προαιρετικά) σε τοπικό εστιατόριο. Εν συνεχεία αναχώρηση για την  Έδεσσα, την πόλη των Νερών, όπως θα μπορούσε να λέγεται, με τους περίφημους Καταρράκτες τους μεγαλύτερους σε όλα τα Βαλκάνια. Οι Καταρράκτες βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται «Φρύδι της Πόλης» με 11 καταρράκτες.

Οι 2 είναι μεγάλοι, ορατοί, επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης δημιουργώντας τον μύθο της υδάτινης πολιτείας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση.

Το βράδυ συμμετοχή στο Εορταστικό Ρεβεγιόν που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο μας για να υποδεχτούμε το Νέο Έτος και να αποχαιρετήσουμε το παλαιό, με μουσικές επιλογές από dj. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα, όπου θα επισκεφθούμε τον “ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ”, το καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Άη Βασίλη με πολλές εκπλήξεις για μικρά αλλα και για μεγάλα παιδιά. Η πόλη γιορτάζει και μας προσκαλεί στο πιο μεγάλο και παραμυθένιο εργοστάσιο του.

Η κάθε γωνιά και πλατεία της μεταμορφώνεται και ζωντανεύει με δεκάδες πρωτότυπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δράσεις με παιχνίδια και εκπλήξεις. Οι πύλες του εργοστασίου ανοίγουν και υπόσχονται να χαρίσουν πολλά χαμόγελα με την αισιοδοξία και την θαλπωρή των Χριστουγέννων.

Μέσα στον “ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ” ο επισκέπτης θα δει το σπίτι του Άη Βασίλη, το εργοστάσιο Σοκολάτας, το κάστρο του Playmobil, την Παιχνιδοέκθεση της Plan Toys, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το εργαστήρι κατασκευών, το Ζαχαρένιο εργαστήρι και άλλα πολλά.

Οι εκδρομείς θα είναι ελεύθεροι να περιπλανηθούν στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων και να γευματίσουν. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστρόφη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

Τιμή Συμμετοχής: 140 €
(κατ’ άτομο σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια)
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 30 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
•    2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
•    2 πρωινά
•    1 δείπνο
•    Εορταστικό Ρεβεγιόν με μουσικές επιλογές από dj
•    Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
•    Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
•    Ο νέος φόρος διαμονής του Ν4389/2016
•    ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
•    Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
•    Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
•    Ποτά –αναψυκτικά
•    Ατομικά έξοδα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
•    Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη για την καλύτερη διαξαγωγή του.

 

 

Ενδιαφέρομαι


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς