2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΒΑΡΝΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΕΡΝΟΒΟ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 – ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

1η Ημέρα: Αναχώρηση στις 06:00 από το Γραφείο μας, πρώτη στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας περνώντας από τα νέα τούνελ παρακάμπτοντας την Κοιλάδα των Τεμπών, στάση στον Κορινό για μεσημεριανό γεύμα. Συνεχίζουμε για τον Συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα όπου μετά τον έλεγχο θα κατευθυνθούμε για την Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Πρωινό και  ξεκινάμε με την ξενάγηση της πόλης της Σόφιας, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Αλεξάντερ Νέφσκι, την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, την ρωσική εκκλησία του Αγ. Νικολάου, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το Πανεπιστήμιο, τη γέφυρα των Αετών, το Παλάτι του πολιτισμού, το κτήριο της Βουλής, το Πάρκο της Ελευθερίας, την πλατεία της Νεδέλια την ομώνυμη εκκλησία, την συναγωγή, το Εθνικό Θέατρο (το πρώην Βασιλικό), την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και τον Κήπο Μπορισόβα. Εν συνεχεία αναχώρηση για την  κοσμοπολίτισσα Φιλιππούπολη όπου εκεί θα γνωρίσουμε την πρώην πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας και το πρώτο που θα δούμε είναι ο ποταμός Έβρος (Μαρίτσα στα Βουλγάρικα). Η Φιλιππούπολη είναι κέντρο πλούσιας πολιτιστικής ζωής και διατηρεί εντυπωσιακή αρχιτεκτονική από την εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Ορισμένα από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Θα περπατήσουμε στον μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά Αρχοντικά, μπορούμε να δούμε το άγαλμα του Φιλίππου (κτήτορας), το τέμενος Τζουμάγια, το Ρωμαικό Στάδιο, το Αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Γεωργιάδη, το πρώτο φαρμακείο της Φιλιππούπολης του 19ου αιώνα φυσικά από  Έλληνα φαρμακοποιό της εποχής, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο της Αναγέννησης και την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εν συνεχεία για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
 

3η Ημέρα: Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ιστορία μας, αλλά και την ομορφιά της φύσης στην Μαύρη Θάλασσα, στις πόλεις που ίδρυσαν οι πρόγονοί μας. Η πρώτη μας επίσκεψη λοιπόν είναι στη Σωζόπολη. Εκεί θα ακούσουμε τα περισσότερα Ελληνικά, διότι οι 5.000 κάτοικοί της είναι Ελληνικής καταγωγής. Θα δούμε τα σπίτια, τις εκκλησίες, το τοπίο και θα αισθανθούμε μια γλυκιά νοσταλγία όταν μάθουμε όλη την ιστορία της πόλης και των νησιών απέναντι. Το 2010 σε ανασκαφές στο κοντινό νησάκι του Αγίου Ιωάννη ανακαλύπτονται Ιερά Λείψανα που υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως ανήκουν στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε στην Αγχίαλο το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, θα μάθουμε την ιστορία του καθώς και ότι έχει χτιστεί από Έλληνες. Έπειτα από 17 χιλιόμετρα θα φτάσουμε στην χερσόνησο της Μεσημβρίας, το σημερινό Νεσέμπαρ. Το Νεσέμπαρ θεωρείται μια πόλη – μουσείο με ιστορία 3.000 χρόνων και ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Βουλγαρίας. Το 1983 λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από τη UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως πλούσια πόλη – μουσείο, γνωστή και σαν την «Πόλη με τις 40 εκκλησίες» κτισμένες μεταξύ του 11ου και 14ου αιώνα. Το πρώτο που θα θαυμάσουμε είναι η φοβερή για την εποχή οχύρωση της, θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Αγ. Στεφάνου, Αγ. Σοφίας, Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή. Εν συνεχεία για το Μπουργκάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και την πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη (ο πατέρας του ήταν από την Βάρνα). Πρόκειται για την Ελληνική αποικία Πύργος που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα στην θέση όπου υψωνόταν ένας παλιός βυζαντινός πύργος. Αποτελεί μεγάλο βιομηχανικό κέντρο στην Βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας με πολλά τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Επαρχιακό Μουσείο της Ιστορίας που ιδρύθηκε το 1925 και ο Καθεδρικός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που φημίζεται για τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τον ξύλινο βωμό. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, ατενίζοντας την Μαύρη Θάλασσα και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Εν συνεχεία για το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο , διανυκτέρευση.
 

4η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Βάρνα, γνωστή και ως «Θαλάσσια Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας. Η Βάρνα είναι μια πολύ παλιά πόλη χτισμένη στην τοποθεσία της Αρχαίας Οδησού, που είχε ιδρυθεί τον 6ο π.Χ. αιώνα. Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Μητρόπολη – Κοίμηση της Θεοτόκου, μια σημαντική εκκλησία του 1866 και τα Ρωμαϊκά Λουτρά που χρονολογούνται από τον 2ο -3ο αιώνα μ.Χ. Επίσης θα επισκεφθούμε το 2ο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, 400 στρέμματα. Μέσα εκεί υπάρχουν μουσεία όπως το ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες, ενυδρείο με καφετέρια και το μοναδικό στα Βαλκάνια «Δελφινάριο» όπου με εισιτήριο (προαιρετικά) μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα με επιδείξεις Δελφινιών. Θα έχουμε χρόνο και στην κεντρική πλατεία με το δραματικό θέατρο, την όπερα και τον πεζόδρομο για βόλτα. Εν συνεχεία για το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.
 

5η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Βέλικο Τέρνοβο, την πρώτη πρωτεύουσα του Βουλγαρικού κράτους, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους Τραπεζίτσα, Τσαρεβετς και Σβεταγκόρα και τον ποταμό Γιάντρα να ελίσσεται ανάμεσα τους. Στην ξενάγηση μας θα δούμε την πλατεία Βελτσοβαζαβέρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το σπίτι του Ντίμο Σεραφίνο, το Κόνακ που σήμερα στεγάζονται το Δημαρχείο και το Δικαστήριο, την Ιερή Εκκλησία Σαράντα Μαρτύρων και την Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα θαυμάσουμε στον λόφο του Τσάρεβετς τα μεσαιωνικά κάστρα, το πατριαρχικό παρεκκλήσι Αναλήψεως του Χριστού και το Τσαρικό Ανάκτορο. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Σόφια και το ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση. 
 

6η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική Μονή Ρίλλας του 10ου – 11ου αιώνα, το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Βουλγαρία, στο μουσείο του οποίου φυλάσσεται ο περίφημος σταυρός του μοναχού Ραφαήλ με τις 10.000 διαφορετικές παραστάσεις από την Αγία Γραφή. Επίσκεψη στους Χρυσούς Επιτάφιους με δεκάδες πολύτιμες πέτρες και εικόνες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της Μονής με εσωτερική επίπλωση και διακόσμηση και το μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της Βουλγαρίας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

Τιμή Συμμετοχής: 530€ (κατ’ άτομο σε δίκλινα δωμάτια)
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150 €
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
- 5 πρωινά
- 5 δείπνα
- Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
- Ελληνόφωνος ξεναγός 
- Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
 -Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης διοργανωτή
- ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
- Ποτά – αναψυκτικά
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
*ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΩΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ
*Σε περίπτωση που ταξιδεύει ανήλικος θα πρέπει να έχει Υπεύθυνες Δηλώσεις και από τους 2 γονείς

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του Προγράμματος για λόγους καλύτερης διεξαγωγής του, χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

 

Ενδιαφέρομαι

Πίσω