2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

Διήμερη Εκδρομή
 

Γύρος Λίμνης Πλαστήρα - Μονή Κορώνης - Νεοχώρι - Καλαμπάκα - Μετέρωρα - Ι. Μ. Βαρλααμ - Ι. Μ. Αγ. Στεφάνου - Ελάτη - Πύλη
Σάββατο 03 - Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2020
 

1η Ημέρα:

Αναχώρηση στις 07:30 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Λίμνη Πλαστήρα μέσω Καρδίτσας, Μητρόπολης, Μοσχάτου θα φτάσουμε στη Μονή Κορώνης, βυζαντινό μοναστήρι με αξίολογη ιστορία όπου πήρε το όνομα του από την τοποθεσία που βρίσκεται, σαν κορώνα δηλαδή, στέφει τον εύφορο κάμπο της Θεσσαλικής γης, ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθούμε την Μονή.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή γύρω από την Λίμνη και φτάνουμε στην Πλαζ Λαμπερού όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (προαιρετικά). Ακολουθώντας τη διαδρομή ανάμεσα στα γραφικά χωριουδάκια, άφιξη στο Φράγμα και σχετική παραμονή. Διέλευση του φράγματος και παράκτια της λίμνης φτάνουμε στο Νεοχώρι με τα ωραία παραδοσιακά γλυκά.

Αναχώρηση για την Καλαμπάκα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για τα μαγευτικά Μετέωρα. Αφήνοντας πίσω μας την Καλαμπάκα, θα περάσουμε το χωριό Καστράκι και στην έξοδο του θα αρχίσουμε να βλέπουμε από κοντά τα Μοναστήρια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους βράχους των Μετεώρων.

Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιο Όρος και συνεχίζουν τη μοναστηριακή παράδοση εδώ και περίπου 6 αιώνες. Θα πραγματοποιήσουμε τον γύρο των Μετεώρων και θα επισκεφθούμε την Μονή Βαρλαάμ, που το καθολικό της είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Αγίων Πάντων και έχει πάρει το ονομά του από τον πρώτο ασκητή στα μέσα του 14ου αιώνα.

Εν συνεχεία ακολουθώντας την διαδρομή  θα πραγματοποιήσουμε στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες και θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου στην παλιά τράπεζα που έχει διαμορφωθεί σε μουσείο υπάρει αξιόλογη και πλούσια συλλογή χειρογράφων, εικονών και ιερών κειμηλίων. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Ελάτη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (προαιρετικά).

Επιστρέφοντας θα πραγματοιποιήσουμε στάση στην Πύλη, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής  Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου. Ανάμεσα στα δύο αντικριστά βουνά Κόζιακα και Ίτανο που διαχωρίζονται από τον Πορταικό ποταμό.

Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

 

 

Τιμή Συμμετοχής: 90 €
(κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 25 €

 

Περιλαμβανονται:
•    Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*
•    Πρωινό 
•    Δείπνο
•    Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
•    Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
•    Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή
•    ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:
•    Φόρος διαμονής
•    Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
•    Ποτά, αναψυκτικά
•    Εισόδοιθ σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
•    Ατομικά έξοδ

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

 

Ενδιαφέρομαι


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Κύπρου 44 & Ηλιουπόλεως, Νίκαια / Πειραιάς
Τηλέφωνο: 2104904062 Κινητό: 6947188844, 6979239047
Moraki | Τουριστικό γραφείο Πειραιάς