2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΥΔΙΑΣ - ΔΡΑΜΑ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΥΔΙΑΣ -  ΔΡΑΜΑ  – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ


 «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ – ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ»
Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΥΔΙΑΣ -  ΔΡΑΜΑ  – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 – ΚΥΡΙΑΚΗ 24 – ΔΕΥΤΕΡΑ 25 – ΤΡΙΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

1η Ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας αφήνοντας πίσω μας την Λάρισα και μέσω των νέων τούνελ παρακάμπτουμε την κοιλάδα των Τεμπών και συνεχίζουμε για την συμπρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στον  Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου ο οποίος κτίσθηκε στα μέσα του 5ου αιώνα, από τον έπαρχο του Ιλλυρικού Λεόντιο πάνω στον τάφο του Αγίου, ο οποίος μαρτύρησε ως Χριστιανός. Το 1943 ο Ναός μετατρέπεται σε τζαμί από τους Τούρκους, με την απελευθέρωση της πόλης το 1912 ο Ναός επαναλειτούργησε ως χώρος λατρείας – τιμής του Αγίου Δημητρίου. Η πυρκαγιά της 5ης και 6ης Αυγούστου του 1917 αποτέφρωσε τα δύο τρίτα της Θεσσαλονίκης και μετέβαλε σε ερείπια και τον Ιστορικό Ναό, αναστηλωτικές εργασίες αποκατέστησαν την αρχική του μορφή. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε και να επισκεφθούμε τον Ναό. Εν συνεχεία για την πλατεία Αριστοτέλους όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία αναχώρηση για την Κομοτηνή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, το οποίο χτίστηκε γύρω στο 356 π.Χ. από τον Φίλιππο Β΄, βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι σημαντικό μνημείο και η σημερινή του μορφή είναι αποτέλεσμα διαδοχικών κτιριακών αλλαγών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν διάφορες φάσεις της ιστορίας της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να το επισκεφθούμε. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στο Βαπτιστήριο της Λυδίας. Όταν ο Απόστολος Παύλος επισκέπτεται τους Φιλίππους το 49/50 μ.Χ., ιδρύοντας την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη, η φυσιογνωμία της πόλης αλλάζει. Το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου ακούει μεταξύ άλλων και μια γυναίκα, με το όνομα Λυδία. Η Λυδία αποφασίζει να βαπτιστεί στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη και γίνεται έτσι η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή στην ιστορία. Θα επισκεφθούμε το σύγχρονο Βαπτιστήριο της Αγίας Λύδιας (1974) σχεδιασμένο σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά πρότυπα του Οκταγώνου. Εν συνεχεία αναχώρηση για την πόλη της Καβάλας όπου  θα θαυμάσουμε τις Καμάρες  όπως είναι γνωστό το Παλαιό Υδραγωγείο, είναι ένα καλά διατηρημένο υδραγωγείο στην πόλη της Καβάλας και ένα από τα χαρακτηριστικά της, επίσης το Φρούριο της πόλης το οποίο κτίστηκε κατά την οθωμανική περίοδο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά) στα εστιατόρια της πόλης. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Ξάνθη όπου θα επισκεφθούμε την Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα και καλύπτει έκταση 380.000 τετραγωνικά μέτρα. Η πόλη είναι χτισμένη μετά το 1829. Είναι η χρονιά που μεγάλοι σεισμοί καταστρέφουν πλήρως τον προηγούμενο οικισμό. Η πόλη οικοδομείται πάνω στα ερείπια και με πυρήνα τις εκκλησίες που υπήρχαν από την εποχή της Βυζαντινής Ξάνθειας. Η πόλη είναι χτισμένη από Ηπειρώτες και Μακεδόνες μαστόρους, χαρακτηρίζεται από την δαιδαλώδη μορφή των λιθόστρωτων σοκακιών της και είναι γεμάτη λαϊκότροπες βαλκανικές κατοικίες, χάνια, μαγαζιά, τοπικές εκκλησίες της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου αλλά ταυτόχρονα και δυτικότροπα νεοκλασικά μέγαρα των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι έμποροι καπνού κυρίως. Είναι πολιτιστικό κεφάλαιο για την σημερινή πόλη, το 1976 ανακηρύχθηκε προστατευόμενος οικισμός. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Εν συνεχεία αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ συμμετοχή στο Εορταστικό Ρεβεγιόν με πλούσιο γεύμα και μουσική. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Νέα Καρβάλη που αποτελεί συνέχεια της παλαιάς Καππαδοκικής Καρβάλης (Γκέλβερι) και είναι συνδετικός κρίκος στην αλυσίδα μιας μακραίωνης ιστορίας. Η λαμπρή της πορεία σημαδεύτηκε καθοριστικά από την παρουσία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ενός από τους μεγαλύτερους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ο οποίος άρχισε να κτίζεται το 1928 και εγκαινιάστηκε το 1950. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο, όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογενείας του, καθώς χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν το σεπτό λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τοποθετημένο σε χρυσή λάρνακα. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Δράμα, επίσκεψη στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ – ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ. Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθούμε Το Σπίτι και το Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, τον Φούρνο και το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας, το Πηγάδι των Ευχών και να ακούσουμε τις Ιστορίες της Λίμνης και πολλά άλλα. Γεύμα (προαιρετικά) στα εστιατόρια της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Σουρωτής. Η Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα λείψανα βρίσκονται στο καθολικό της Μονής, όπως επίσης και ο τάφος του Γέροντα Παισίου. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, γεύμα και ξεκούραση.


Τιμή Συμμετοχής: 275 € (κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 60 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
- 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
- 3 πρωινά
- 2 δείπνα
- Εορταστικό Ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων
- Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
- Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
- Ο νέος φόρος διαμονής του Ν4389/2016
- ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
- Ποτά – αναψυκτικά
- Ατομικά έξοδα

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του Προγράμματος για την καλύτερη διεξαγωγή του χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

 

Ενδιαφέρομαι

Πίσω