2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ – ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΓΥΡΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – «ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ – ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΓΥΡΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – «ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 – ΣΑΒΒΑΤΟ 07 – ΚΥΡΙΑΚΗ 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

1η Ημέρα: Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:30, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τον Βόλο μια πόλη φιλόξενη, ανοιχτή, γοητευτική, που απλώνεται στα πόδια του Πηλίου, το βουνό των Κενταύρων όπου κατοικούσαν εκεί κατά την μυθολογία, αγκαλιάζοντας τον Παγασητικό κόλπο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και γεύμα (προαιρετικά) στα πασίγνωστα τσιπουράδικα. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Λάρισα που έχει ντυθεί με τα γιορτινά της και μας περιμένει για να την επισκεφθούμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και βόλτα για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τα μαγευτικά Μετέωρα. Αφήνοντας πίσω μας την Καλαμπάκα, θα περάσουμε το χωριό Καστράκι και στην έξοδο του θα αρχίσουμε να βλέπουμε από κοντά τα Μοναστήρια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους βράχους των Μετεώρων. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιο Όρος και συνεχίζουν τη μοναστηριακή παράδοση εδώ και περίπου 6 αιώνες. Θα πραγματοποιήσουμε τον γύρο των Μετεώρων και θα επισκεφθούμε την Μονή Βαρλαάμ, που το καθολικό της είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Αγίων Πάντων και έχει πάρει το όνομα του από τον πρώτο ασκητή στα μέσα του 14ου αιώνα. Εν συνεχεία ακολουθώντας την διαδρομή θα πραγματοποιήσουμε στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες και θα καταλήξουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, όπου στην παλιά Τράπεζα που έχει διαμορφωθεί  σε μουσείο υπάρχει αξιόλογη και πλούσια συλλογή χειρόγραφων, εικόνων και ιερών κειμηλίων. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Πύλη, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου. Ανάμεσα στα δύο αντικριστά βουνά Κόζιακα και Ίτανο που διαχωρίζονται από τον Πορταικό ποταμό, θα πραγματοποιήσουμε στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας περνώντας την Ελάτη φτάνουμε στο Περτούλι σε υψόμετρο 1090μ. χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, ξεχωρίζει για τα γραφικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες, σχετική παραμονή για γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Λάρισα και το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για τα Τρίκαλα και τον «Μύλο των Ξωτικών». Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στο Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε ένα κόσμο παραμυθένιο και μαγικό! Ένα μικρό κοριτσάκι, η Αλίκη, ενώ έπαιζε στην εξοχή με την αδερφή της είδε ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει. Η Αλίκη το ακολούθησε ως την όχθη ενός ποταμού, κι έπειτα μπήκε στη φωλιά όπου είχε μπει προηγουμένως ο Ασπροκούνελος. Όμως ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει βαρύτητα και αιωρείται μέσα στη φωλιά. Όταν έφτασε στο δάπεδο της φωλιάς, είδε μια μικροσκοπική πόρτα που έχει το χάρισμα να μιλάει. Θέλοντας να περάσει την πόρτα, το πόμολο τη συμβούλευσε να πιει ένα φίλτρο που θα την κάνει μικρή, ώστε να χωρέσει από την πόρτα και να βρει τον Ασπροκούνελο. Μέσα από παραμυθένιες διαδρομές συνάντησε διάφορους ήρωες, τον Καπετάν Ντόντο, τον Τρελοκαπελά, την Κάμπια, τη Βασίλισσα Ντάμα Κούπα με τα τραπουλόχαρτα φρουρούς της, τον Λαγό, τον Γάτο και πολλούς άλλους και κατέληξε στην Κουνελότρυπα, πήδηξε μέσα και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών, όπου όλα ήταν όμορφα, χρωματιστά, στολισμένα και φωτεινά για τα Χριστούγεννα. Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του πάρκου την υποδέχθηκαν με χαρά, την κέρασαν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και αποφάσισε να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε σε αυτό το ονειρικό ταξίδι. Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθείτε τον Μύλο με τις ακόλουθες Θεματικές Δράσεις: το σπίτι του Αη Βασίλη, η βασίλισσα Ντάμα Κούπα, τσάι με τον Τρελοκαπελά, ο λαγός με τα μαγικά φίλτρα, η κάμπια στο μανιταρόδασος, το ταχυδρομείο των ξωτικών, το εργοστάσιο της σοκολάτας, την ζωγραφική προσώπων, ελληνική μυθολογία με Playmobil, το πηγάδι των ευχών, το μουσείο των μανιταριών. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.


Τιμή Συμμετοχής: 140 €
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 45 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
- 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
- 2 πρωινά
- Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
- Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή
- Ο νέος φόρος διαμονής του Ν4389/2016
- ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία
- Ατομικά έξοδα


Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

Ενδιαφέρομαι

Πίσω