2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΑΡΤΑ – ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ -  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΑΡΤΑ – ΓΕΦΥΡΙ ΑΡΤΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ -  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ


ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 - ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

1η Ημέρα: Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:30, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Ακράτας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για Ρίο όπου θα διασχίσουμε την Κρεμαστή Γέφυρα για να φτάσουμε στο Αντίρριο. Στάση καθ’ οδόν για ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Άρτα και το Ξακουστό Γεφύρι. Θρύλος και μαστοριά συναντιούνται πάνω στο υπέροχο αυτό κτίσμα. Η ιστορία του Γεφυριού της  Άρτας είναι πολύ παλιότερη από ότι θα νόμιζε κανείς, επηρεασμένος από το γνωστό δημοτικό τραγούδι και την εποχή που αντιπροσωπεύει. Η σημερινή του όψη είναι η κατάληξη πολλών κατά καιρούς συμπληρώσεων και ανακατασκευών του αρχικού κτίσματος. Η ίδια η δομή και ο τρόπος κατασκευής του μαρτυρούν για τις διάφορες φάσεις ολοκλήρωσης του έργου και μας οδηγούν στην αφετηρία της ιστορίας του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Συνεχίζουμε για την Βλαχέρνα όπου θα επισκεφθούμε την Παναγία των Βλαχερνών. Η μονή ιδρύθηκε στις αρχές του 10ου αιώνα και μετασκευάστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Πήρε το όνομά της από την Παναγία των Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης. Ελεύθερος χρόνος για να την επισκεφθούμε καθώς και για γευματίσουμε (προαιρετικά) στα γραφικά ταβερνάκια. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Φιλιππιάδα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το Κεντρικό Ζαγόρι, όπου θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Μονοδένδρι που δεσπόζει στη χαράδρα του Βίκου με την μοναδική πέτρινη αρχιτεκτονική των οικημάτων του. Μέ3σω μιας σύντομης πεζοπορίας μπορούμε να επισκεφθούμε την Μονή της Αγίας Παρασκευής, ένα από τα πιο όμορφα μοναστήρια της Ελλάδας, όπου από το μικρό μπαλκόνι της θα δούμε με κομμένη την ανάσα το απόκοσμο θέαμα της χαράδρας του Βίκου, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Εν συνεχεία αναχώρηση για τα Ιωάννινα, θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης και την Λίμνη της Παμβώτιδας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο των Ιωαννίνων, ένα από τα παλαιότερα που σώζονται στην Ελλάδα και εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητα του. Επίσης στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων μπορείτε να δείτε σημαντικά μουσεία, τζαμιά, μπουντρούμια, αλλά το κυριότερο είναι πως μπροστά στα μάτια σας θα ζωντανέψουν μύθοι και παραδόσεις αιώνων. Προαιρετική μετάβαση στο Νησάκι για να επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου λαβώθηκε θανάσιμα ο Αλή Πασάς ο Τεπελενλής από τούρκικες σφαίρες. Σήμερα στη Μονή λειτουργεί  Λαογραφικό Μουσείο όπου θα θαυμάσουμε πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα, πίνακες με την αναπαράσταση του Αλή Πασά. Γεύμα (προαιρετικά) σε τοπικό εστιατόριο. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για το όμορφο Μέτσοβο που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1150 μέτρων στην οροσειρά της Πίνδου, με τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια από πέτρα και ξύλο, τα γραφικά σοκάκια, τα αξιοθέατα όπως το Αρχοντικό του Τοσίτσα, τη Πινακοθήκη του Αβέρωφ, την Μητρόπολη της Αγίας Παρασκευής και να ψωνίσουμε τα μοναδικά προϊόντα παραγωγής τους. Εν συνεχεία αναχώρηση για την Καλαμπάκα όπου θα γευματίσουμε (προαιρετικά) στην σκιά των Μετεώρων. Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.


Τιμή Συμμετοχής: 150€
(κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 45 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
- 2 πρωινά σε πλούσιο μπουφέ
- 2 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
- Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
- Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
- Ο Νέος Φόρος Διαμονής του Ν4389/2016
- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
- ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για διάφορους λόγους ή για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς να παραληφθεί κάποια επίσκεψη.

 

Ενδιαφέρομαι

Πίσω