2104904062 Κύπρου 44 και Ηλιουπόλεως, Νίκαια panagiotamoraki@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ –
ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Σάββατο 05 – Κυριακή 06 Νοεμβρίου

1η Ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από το Γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγάθωνος, μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, κτισμένη τον 14ο – 15ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Η προφορική παράδοση αναφέρει πως το παλιό Μοναστήρι, που ασκήτευε ο Όσιος Αγάθωνας και βρισκόταν στα όρια των γειτονικών χωριών Λύχνου και Καστανιάς, έπαθε καθίζηση και η εικόνα της Παναγίας εξαφανίστηκε, για να βρεθεί σε φωτόλουστη σπηλιά και εκεί, κοντά στη σημερινή του θέση, να κτίσει ο Όσιος το μοναστήρι. Σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή και να προσκυνήσουμε. Εν συνεχεία μέσω Σπερχειάδας, Μακρακώμης, για το Κεφαλόβρυσο όπου βρίσκεται το Μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη του 1823, «τον επίγειο παράδεισο» πνιγμένο στο πράσινο, σχετική παραμονή, γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία για το Καρπενήσι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Μονή Προυσσού, ένα από τα πιο γνωστά Μοναστήρια της Ελλάδας, κατά την διαδρομή μας θα δούμε τους Ψαράδες όπου βρίσκεται το κρυφό σχολειό. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας, να σημειώσουμε ότι μπορείτε να επισκεφθείτε και το μουσείο της μονής όπου φυλάσσονται τα αστέρια και τα όπλα του Γεωργίου Καραϊσκάκη τα οποία δώρισε μετά την φιλοξενία του για την ανάρρωση του από την θέρμη. Εν συνεχεία αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό το οποίο αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της τουριστικής ανάπτυξης, πλακόστρωτα δρομάκια, παλιά αρχοντικά με ανθισμένες αυλές, πετρόχτιστες βρύσες, τρεχούμενα νερά, τα οποία συνθέτουν μια εικόνα που παραπέμπει σε σκηνικό ελληνικής ταινίας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην διασταύρωση του Μικρού με του Μεγάλου Χωριό όπου βρίσκεται το εστιατόριο Πανόραμα για γεύμα (προαιρετικά). Μετά το γεύμα μας αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.


Τιμή Συμμετοχής: 85€
(κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 20 €

Περιλαμβάνονται:
- Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στο κέντρο του Καρπενησίου
- Πρωινό
- Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
- Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
- ΦΠΑ
- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή
- Ο Νέος φόρος διαμονής του Ν4389/2016

Δεν Περιλαμβάνονται:
- Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους , μουσεία
- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

***ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

Ενδιαφέρομαι

Πίσω